BATMAN / MERKEZ - Farabi Anadolu Lisesi

Farabi Anadolu Lisesi

Adres
Korik Mahallesi Farabi Anadolu Lisesi Sitesi 5042A. Sokak NO 2 MERKEZ / BATMAN Beyaz Şato Düğün Salonu Arkası
Vizyon
Toplum içinde her yönden nitelikli, sosyal, kültürel ve bilimsel altyapı ve donanıma sahip, Türkçeyi doğru,etkili kullanmanın yanında en az bir yabancı dili çok iyi bilen, aldığı eğitimi yaşantısında uygulayabilen, değişime ve gelişime açık, öğrenmeyi temel ihtiyaç olarak kabul eden, değerlerini yaşayan ve yaşatan, sorumluluk sahibi, adaletli, ahlaklı, hoşgörülü ve kişisel disiplin ilkelerine bağlı, kendine güvenen, kendini sorgulayan, araştırmacı, çağdaş, demokratik ve laik bireyler yetiştiren örnek bir eğitim kurumu olmak.
Misyon
Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda yükseköğrenime yönelmiş, kendine güvenen, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kurabilen, toplumsal değerlere duyarlı, olayları çok yönlü ve objektif olarak değerlendirebilen, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilere sahip, yabancı dili dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde kullanabilen, liderlik özelliklerinin yanında işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olarak yetiştirmektir.
Sportif ve sanatsal alanda birçok İl Birinciliklerimiz mevcuttur.
08.00-15.05 (P.TESİ, SALI, ÇARŞAMBA, PERŞEMBE) 08.00-15.10 (CUMA)
OTOBÜS, MİNİBÜS ve ÖZEL SERVİS ARAÇLARI
OTOBÜS:11, 17 ve 18; ÜNİVERSİTE ŞEHİRİÇİ MİNİBÜSLERİ
KÖRİK MAHALLESİ 5042A SOKAK NO:2 MERKEZ/BATMAN
6 KM
Kontenjan Bilgileri
Okulumuz kayıt alanına göre öğrenci almaktadır. Okulumuzun güncel kontenjan bilgilerini "https://e-okul.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx" adresinden öğrenebilirsiniz.
Kayıt alanına göre öğrenci almaktayız.
2021 Yılında YKS ile Üniversitelere yerleşen 19 öğrencimiz bulunmaktadır.
2021 yılında % 26 2022 yılında % 11
FUTBOL BASKETBOL SATRANÇ VOLEYBOL HENTBOL BOCCE ATLETİZM
Tübitak 4006 Tübitak 2204
Proje Çalışmaları
49. TÜBİTAK LİSELER ARASI ARAŞTIRMA PROJELERİ 4006 TÜBİTAK PROJELERİ BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ OKULUM TEMİZ PROJESİ SIFIR ATIK PROJESİ
HENÜZ YOK
KÜTÜPHANE, KONFERANS SALONU MEVCUT.